gewijzigd: 9 Juli 2020 
Nieuws
Over ons
Rubrieken
Lidmaatschap
Seizoen 2004-2005
IJspret
Historie
IJsbaan
Agenda Spijk
Terug naar Spijk aan de Linge

© Spijk aan de Linge
 
IJsvereniging Nooit-Gedacht : Rubrieken

IJsmiddag op ijsbaan Breda

In een jaar zonder ijs is het traditie dat de ijsvereniging met haar leden in maart naar een kunstijsbaan gaat. Dit jaar zijn we op 19 maart 2005 naar Breda afgereisd. Een van de deelnemers aan deze middag doet verslag.

Verslag van de schaatsmiddag

Al ruim voor het vertrek stond de groep uitzwaaiers en meegaande vaders, moeders en kinderen te wachten op de bus bij het dorpshuis De Lindehof. Even over twaalven vertrok de ruime bus met 58 enthousiaste schaatsliefhebbers, waaronder een -door omstandigheden nogal uitgedund- ijsclubbestuur.
Na aankomst werd snoep en drinken uitgedeeld door Johan Rombout. Die nam vandaag de taken van voorzitter, penningmeester en secretaris op voortreffelijke wijze waar.
Al voor 13.00 uur zetten onze deelnemers de eerste streken op het prachtige ijs van het overdekte ijsstadion te Breda. Wij waren hier met onze ijsclub voor het eerst, en blij verrast een 400 meterbaan aan te treffen, met een ruime buitenbaan en een grote overzichtelijke binnenbaan. Eigenlijk was het vandaag ook qua weer een prachtige dag voor eenieder, want buiten miezerde het en binnen had niemand daar erg in.
Het was de laatste dag van het seizoen dat de baan open was, maar ondanks dat viel de drukte erg mee, zodat er goed geschaatst kon worden. Ook voor de niet-schaatsenden onder ons was er vanuit de restauratie (biertje?) goed zicht op de baan.
Helaas gebeuren er op een ijsbaan ook wel ongelukjes, waarvan ons lid, jongeman Van Wijk, de dupe werd. Met een flinke jaap in de vinger is hij door Theo de Jong naar het ziekenhuis in Breda begeleid en later door pa en ma opgehaald. We hopen natuurlijk dat het allemaal goed komt.
Ja, aan alles komt een eind, dus klokslag vier uur reed de bus weer richting Spijk, waar we allen na ruim een half uur rijden weer arriveerden (minus de gewondenploeg).
Terugkijkend, kan worden gesteld dat het weer een fijne schaatsmiddag is geweest, dus voor herhaling vatbaar!